• Verslag BIN• Wintersportdag• Problemen afvalophaling• Aankondiging wegenwerken• Kids-ID• Jobstudenten Kinderclub

Verslag BIN
De Buurt-Informatie-Netwerken van Vorselaar werden onlangs geëvalueerd. U kan het evaluatieverslag inkijken op de website van ‘Lokale Politie Neteland’.
 
> Info: www.politieneteland.be, 014 24 42 00
 
 
Wintersportdag
Op woensdag 13 februari 2013 van 11u tot 20u30 kunnen kinderen en jongeren van 10 tot 18 jaar weer mee op wintersportdag.
We vertrekken om 11u met de bus richting Snowworld Landgraaf waar we eerst ons lunchpakket opeten. Daarna krijgen we 2 uur ski- of snowboardles en genieten van een pauze met sportdrankje en chocoladereep. Van 17u tot 18u mogen we met grote banden ‘tubegliden’ op de sneeuw. Daarna eten we frietjes met kipnuggets en komen dan terug richting Vorselaar. We komen aan rond 20u30.
 
Deelnemen kost € 35 pp., het 2de en volgende kinderen van eenzelfde gezin betaalt € 31,5 pp.
Inschrijven kan t.e.m. 4 februari 2013 of zolang er plaatsen beschikbaar. Na inschrijving ontvang je een brief met alle noodzakelijke info.
 
> Info en inschrijven: sport@vorselaar.be, 014 50 71 13
 
 
Problemen afvalophaling
In volgende straten in Vorselaars hebben ophaalwagens niet of slechts gedeeltelijk het afval hebben kunnen ophalen. Wij vragen aan iedereen om hun afval opnieuw aan te bieden bij de volgende inzameling.
 
- Berkelheide
- De Veertien Kapellekens
- Strateneinde
- Vispluk
- Pulsebaan
- Rommelsven
- Plein
- Dageraad
 
Gezien de voorspellingen voor de volgende dagen is het helaas niet mogelijk om inhalingen te organiseren. De veiligheid van de chauffeurs en andere weggebruikers heeft in deze omstandigheden namelijk prioriteit.
 
Heeft u te veel afval? Neem voor vrijdag 25 januari contact op met Diftar op het gratis nummer 0800/ 97 687 om door te geven hoeveel extra afvalzakken u meegeeft.
 
> Info: katleen.mertens@iok.be, 014 56 27 09
 
 
Aankondiging wegenwerken
Vanaf 1 augustus 2013 tot 30 november 2013 zal de gewestweg van Poederlee naar Herentals afgesloten worden voor alle verkeer.
 
Men zal structurele onderhoudswerken aan de weg uitvoeren en de bovenste laag vernieuwen. Dit zal ernstige verkeershinder met zich meebrengen. Zowel voor het verkeer als voor de lijnbussen zal een omleiding voorzien worden via Lichtaart en Grobbendonk.
 
De werken zullen in 2 fases worden uitgevoerd (Poederlee centrum - Watervoort/Watervoort - spoorweg Herentals) en duren 70 werkdagen, te starten vanaf 1 augustus. In voorbereiding van het later uit te voeren vrijliggend fietspad zullen tevens al werken aan het kruispunt Sassenhout - Poederleeseweg) gebeuren, nl. een zebrapad en lichten voor de overstekende fietsers.
 
Door het tijdig aankondigen van deze noodzakelijke werken, hopen wij alvast op uw begrip.
 
> Info: td@vorselaar.be, 014 50 71 07
 
 
Kids-ID
Vertrekt u binnenkort met uw kroost naar het buitenland? Voor buitenlandse reizen is de Kids-ID verplicht.
 
Vraag uw Kids-ID ten minste 15 dagen voor uw reis aan. Zo vermijdt u extra kosten.
 
> Info: 014 50 71 04
 
 
Jobstudenten Kinderclub
Kinderclub De Regenboog zoekt jobstudenten voor de schoolvakanties: krokus, Pasen, grote vakantie, november.
 
Volg(de) je een opleiding in het kader van werken met kinderen of een sociale opleiding? Een attest animator of hoofdanimator is een pluspunt.
 
Interesse? Kom dan een inschrijvingsformulier invullen op het gemeentehuis.
 
> Info: an.vandecruys@vorselaar.be, 014 50 71 14